Amstervan: vakantiehuis op wielen

Deze buscamper van Nederlandse makelij combineert een knap design met duurzaamheid. De overvloed aan ruimte concurreert met die van een reguliere camper. Kortom: #vanlife moet niet langer betekenen dat je op elkaars lip zit.

De tijd ligt achter ons dat avontuurlijke #vanlifers zich in een minicamper moeten tevreden stellen met een krap interieur. Sommige camperbusjes benaderen het ruimtegevoel en de functionaliteit van veel grotere campers. Amstervan is er zo eentje. Als basis werd namelijk de brede Renault Trafic gebruikt. De loungebanken kunnen omgetoverd worden tot een tweepersoonsbed. In het hefdak is er optioneel plaats voor een tweede bed - al kunnen er al rijdend slechts twee mensen mee. Dat extra bed geeft ook de mogelijkheid om de benedenverdieping als leefruimte te gebruiken en boven te slapen.

De ontwerpers wilden een ‘vakantiehuisje op wielen’ maken en zijn daarin geslaagd. Met z’n banken met kussens en een overvloed aan hout heeft het interieur wat weg van een strandhut of een knus koffiehuisje. Op dat vlak werpt de samenwerking tussen ontwerper Manon de Beer en meubelmaker Tom Kooijker vruchten af: de Amstervan voelt onmiddellijk als een thuis. De vele ramen kunnen allen open en nodigen de natuur binnen. Voor het interieur hebben kopers de keuze uit drie kleurencombinaties: Forest Vibes (groen en bruin), Dreamy Nights (donkerblauw en beige) en Snowy Heights (wit).

Het interieur is niet enkel mooi, maar ook functioneel. Het klaptafeltje, de inductiekookplaat, de magnetische strip om kruidenbakjes of bestek aan te hangen, de opvouwbare gootsteen, de USB-aansluitingen: aan elk klein detail is gedacht. Binnenin veel duurzame materiaal., zoals meubels uit licht populierenhout en een vloer van vinyl. Kurken isolatie isoleert niet enkel geluid en warmte, maar beschermt ook tegen condens. Gerecycleerde jeans zorgt voor extra isolatie. Ook de kussens bestaan (gedeeltelijk) uit gerecycleerde stof. De enige vraag die ons rest: wanneer volgt er een Vantwerpen?

Te koop vanaf € 73.995, te huur voor €140/dag. Meer info: https://www.amstervan.eu/

Gepubliceerd op vrijdag, november 18, 2022 door Tom Peeters

Delen