Compacte camper in een nieuw jasje

Onder camperaars is de Dethleffs Globebus een icoon. Ze staan al jaren bekend om hun compacte campers met afmetingen van een buscamper. De nieuwe Dethleffs Globebus Go verloochent zijn afkomst niet en blijft maar 220 cm breed.

Er worden twee modellen aangeboden met een totale hoogte van 269 cm. De T15 (599 cm) krijgt een dwarsbed, de T 45 (669 cm) een twinbed met onderliggende kastruimte. Voor de rest zijn ze behoorlijk identiek met een gasvuur met twee bekken, een spoelbak en een compressorkoelkast van 86l. Je kan die als optie laten vervangen door een 149 liter exemplaar. De vario-badkamer met zijn bewegende wand met wastafel die over het toilet schuift, ontbreekt evenmin.

Het is een duidelijke keuze van Dethleffs om het gasverbruik te reduceren. Voorbeelden hiervan zijn de elektrische compressorkoelkast en de 6 kW-dieselverwarming. Gas heb je dus enkel nog nodig om te koken;  daardoor kon de gaskast gereduceerd worden in afmetingen. Zo is er meer ruimte voor bagage.

Wil je langere autonomie, dan kan je kiezen voor de optionele lithium-ion boordaccu van 168 Ah. Beide modellen worden geleverd op een Ford Transit met 130 pk en voorwielaandrijving. Standaard krijgt hij verwarmde en elektrisch bedienbare buitenspiegels, cruise control, digitale DAB+ radio met stuurbediening en diverse assisen systemen.

Gepubliceerd op woensdag, mei 31, 2023 door Steven Durnez

Delen