Concorde neemt Charisma onder handen

Premiumbouwer Concorde neemt zijn bestseller Charisma onder handen. Het wordt al de vierde generatie van de op Iveco Daily gebaseerde integraal.

Er zijn drie indelingen beschikbaar, waarvan de 910 MI het meest in het oog springt. Hij heeft een buitenlengte van 927 cm en een MTM (Maximaal Toegelaten Massa) van 7,5 ton. Met een buitenbreedte van 243 cm ontbreekt het zeker niet aan ruimte. Vooraan heeft hij de typische ‘barzit’ met een tafel aan de rechterkant, achteraan dan weer een riant vrijstaand bed.

In de stuurcabine kan het stuurwiel verwijderd worden om de bestuurdersstoel makkelijk te draaien naar de leefruimte, nu zelfs zonder extra gereedschap. De grote dubbele bodem, die van buitenaf toegankelijk is in de vorm van twee doorlaadruimten, is behouden van het oude model. Wie het nog chiquer en stijlvoller wil, kiest voor de optioneel verkrijgbare vergrendelbare buitenkleppen met touch sensor.

Ook het interieur van de Charisma biedt een breed scala aan opties, ontworpen om het comfort in de luxe camper aanzienlijk te verhogen. In de keuken kan je kiezen voor een vaatwasser en een compressorkoelkast van 177 liter met een microgolfoven erboven. Ook in de grote badkamer houdt de luxe houdt niet op. De optionele regendouche en de handdoekradiator, die aangesloten is op de Alde warmwaterverwarming, creëert een echt hotelgevoel.

Uiterlijk neemt de nieuwe  Charisma de imposante achterkant over van zijn grote broer, het topmodel Centurion. Tenslotte krijgt ook de  kleinere Carver-serie een facelift met een voor- en achterzijde die lijkt op die van de Centurion.

Gepubliceerd op vrijdag, oktober 1, 2021 door Steven Durnez

Delen