De Bear Grylls onder de buscampers

Omdat de mooiste (wild)kampeerplekjes vaak weg van de gebaande paden liggen, lanceert Sunlight de Cliff 590 4x4 Adventure Edition. Een potige variant van de bekende buscamper van de Duitse fabrikant.

Avontuur en vrijheid zijn de codewoorden. De vierwielaandrijving zorgt voor voldoende wrijving - en dus meer veiligheid op onverharde paden. Ook de krachtige motor - 170 pk - en de zwarte velgen van aluminium zijn niet meteen ontworpen om inkopen te doen in de stad. Dit is een stoer voertuig voor avonturiers. Als Bear Grylls een camper zou kopen, deze zou bovenaan zijn lijstje staan.

Volgens de fabrikant bouwde het met de Cliff 590 4x4 Adventure Edition de eerste buscamper in z’n klasse op basis van een Ford Transit. Eerder baseerde Sunlight zich op een Fiat Ducato. Die switch heeft ook het interieur aangetast. Een bed van 147 centimeter breed, een stahoogte van 202 centimeter en een keuken met opvallend veel werk-, berg- en doorloopruimte: plaats genoeg in deze camper. Achter een vouwdeur tegenover de keuken verschuilt zich een compacte was- en badkamer.

De Cliff 590 4x4 Adventure Edition is binnenkort te koop vanaf vanaf 68.499 euro. Meer info via Sunlight.

Gepubliceerd op donderdag, juli 14, 2022 door Tom Peeters

Delen