Is de Hotomobil Mohican het schattigste caravannetje ooit?

Minder is meer, zo meent de Turkse caravanbouwer Hotomobil. Dat is te merken aan de nieuwe Mohican, een caravan voor minimalisten. Maak kennis met deze brooddoos op wielen.

Hotomobil staat bekend voor zijn minimalistische caravans die enkel in de meest essentiële behoeften voorzien. Dat is niet anders deze Mohican. Met zijn hoekige uiterlijk valt de caravan wat vorm betreft niet onder de teardrops, maar qua attitude zeker wel. Met een lengte van 3,5 meter, een breedte van 1,85 meter en een buitenhoogte van 1,65 meter is dit bij uitstek een caravan voor kampeerders die nog maar net de tent inruilen voor een caravan en geen grote luxe verwachten. Een caravan voor van lifers die houden van het buitenleven.

Ook al omdat er binnen weinig plaats is. Met twee slapen lukt nog net en bergruimte is er ook. Koken doe je buiten, in het (grotendeels onbeschutte) keukentje aan de achterzijde. Met het gasbrandertje moet je wellicht ook geen haute cuisine ambiëren, wel heerlijk simpele kampeermaaltijden. Verder is er een watertank van 45 liter, een gootsteen, een kraan en een optionele koelkast. De prijs begint bij 13.500 euro, al drijven opties als zonnepanelen, een buitendouche of een schuifdak die wel snel op. Dankzij het lichtgewicht - net geen 400 kilo - kan bijna eender welke auto deze Mohican trekken.

Meer info: https://www.hotomobil.com/en/mohican-caravan

Gepubliceerd op donderdag, juni 2, 2022 door Tom Peeters

Delen