Herfst- en winterkamperen in een tipi

Een tipi is dé tent bij uitstek om tijdens de herfst en winter in te kamperen, toch zeker wanneer je er vuur in kan maken. In deze tipi’s in België en Nederland kan je het hele jaar door terecht voor een uniek kampeeravontuur.

Tipiskamperen

Nederlander Lukas Van der Velde is buitenliefhebber die iedereen wil laten ervaren hoe bijzonder het is om ook tijdens de winter te gaan kamperen. Met veel plezier zet hij een ingerichte tipitent mét houtkachel voor je klaar op een natuurkampeerterrein in Groningen of Drenthe, in het noorden van Nederland.

Boda Ardennen

In de tuin van zijn huis, op een stille plek in de Ardennen, verhuurt Gerard Blacquière niet alleen een lemen ‘hobbithuisje’, een knusse chalet en een ecohuisje, maar ook een echte traditionele tipi. Op de houten vloer liggen tapijtjes, in het midden kan je vuur maken om op te koken en om jezelf warm te houden.

Rideu 18, 6941 Heyd-Durbuy

Tipi Dorp Limburg

Naast een oude vierkantshoeve met kersenboomgaard verschijnt tijdens de zomer een heus ‘tipidorp’. Tijdens de winter worden alle tenten weer afgebroken, met uitzondering van één bijzondere tipi. Deze tipi in hout is voorzien van vijf veldbedden, een tafel met stoelen, verlichting en elektriciteit.

Overbroekstraat 51, 3800 Sint-Truiden

Nog meer inspiratie voor wie in een tipi wil slapen of wie in de herfst wil kamperen.

Gepubliceerd op maandag, oktober 25, 2021 door Lien Lammar

Delen