Hier slaap je in een heuse tipi

Camping Maka (c) Geardropper

Je moet jezelf geen Old Shatterhand wanen om in een tipi te slapen. Zo’n indianentent combineert comfort en avontuur in één. Want: je kampeert, maar moet niet sleuren met al je spullen. Op deze plekken in de Lage Landen kan je terecht.

Camping Schippers in Zeeland

Op 250 meter van het strand overnacht je in een luxetipi voor maximaal vijf personen. Deze familiecamping gaat prat op z’n rust. Hier geen horeca of animatieteam, wel veel natuur. Vlakbij ligt de Zeeuwse kust, met z’n brede zandstranden die uitstrekken tussen ‘t Zwin en Waterdunen. Bestemming: uitwaaien.

Baanstpoldersedijk 6, 4504 PT Nieuwvliet, Nederland.

 

Camping Sy in de Ardennen

Op deze kleinschalige familiecamping staan de tipi’s naast de Ourthe. Overdag kan je in de buurt wandelen, fietsen, klimmen, kanovaren of op survival trekken. Welke keuze je ook maakt, ‘s avonds knispert het kampvuur en verbroeder je onder het genot van een streekbiertje met andere kampeerders. De camping ligt naast een treinstation en is dus vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

Rue de Luins 7, 4190 Vieuxville.

 

Camping Maka in de Ardennen

Kleinschalige camping aan de oevers van de Semois, in het midden van de natuur. Hier kan je vlotten bouwen, wandelen, bevers spotten, vuur maken, dammen bouwen en nog veel meer. Vanuit je tipi kan je de stroming van de rivier bewonderen. Met het kasteel van Bouillon en Le Tombeau du Géant valt er ook in de buurt voldoende te beleven.

Route du Maka 100, 6880 Bertrix.

 

Op de website van Geardropper vind je nog een heleboel andere mogelijkheden om in een tipi te slapen.

Gepubliceerd op dinsdag, juni 22, 2021 door Tom Peeters

Delen