Hoe bespaar ik ruimte en gewicht in mijn camper?

Wat neem je mee? Wat blijft thuis? Het eeuwige dilemma als je reist met een camper… Hoera: met de juiste accessoires kan jij kilo’s én plaats besparen.

Onder de pannen

Kokerellen in een camper? Zalig! Natuurlijk wil je je favoriete kruiden en kookspullen mee, maar in je camperkeukentje heb je niet veel  kastruimte. Deze lichtgewicht kookset bestaat uit twee kookpotten en een pan. Gedaan met koken? Klap de siliconen handgrepen in, stapel de set in elkaar en berg alles samen supercompact op.

Pannenset Explorer – €59.95 – Bo-Camp.

Douche ingepakt?

Veel heb je niet nodig om te douchen: een waterreservoir, een douchekop et voilà! Deze compacte douchezak van amper 550 gram warmt op door de zon en zorgt in een mum van tijd voor een zalige buitendouche. Hang de zak op waar je wil, check op de ingebouwde thermometer of je water de perfecte temperatuur heeft en zing onder de douche!

Solar douche 20 liter – €29.95 – Needventure.

 

Lichtgewicht

Zware borden die nog kapot kunnen vallen ook, vervang je door lichtgewichtjes. Kies bijvoorbeeld voor deze duurzame bordenset van green-goose, een Nederlands initiatief dat een circulaire wereld promoot. De borden zijn compact en voor de volle 100% gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. En ze zien er ook nog eens mooi uit!

Bio-based borden, set van 4 - €12.50 – green-goose.

 

Opgeruimd!

Kies voor slimme opbergsystemen, zoals deze handige schoenenzak. Zo benut je elk hoekje van je camper optimaal én slingeren er niet langer schoenen rond. In deze waterafstotende opbergzak raak je ruim tien paar kwijt. Je kan de tas monteren op drie manieren: in de rail, met zeilringen of wandsteuntjes.

Pack organizer shoes  – €36.90 – Fiamma.

 

Als een veertje

Doe de test en weeg je gewone badhanddoeken eens: je zou ervan staan kijken hoeveel ze wegen. Exemplaren van bamboevezel nemen daarentegen bijzonder weinig plaats in, zijn ultralicht – amper 170 gram – en geweldig absorberend, waardoor ze dus ook sneller drogen dan een klassieke handdoek. Handig op kampeervakantie!

Sneldrogende handdoek met bamboevezel – €22.99 – Pandoo.

Gepubliceerd op woensdag, mei 10, 2023 door Evelien Heeren

Delen