Laika in de overtreffende trap

De Italiaanse fabrikant Laika verrast met een nieuwe generatie Kreos-halfintegralen op Al-Ko chas-sis. De Kreos 5009 L (799 cm lang, 299 cm hoog) is een opvallende verschijning met zijn witte wan-den en zwarte bestickering.

Het sublieme interieur van de Kreos 5009 L werd ontworpen door een designbureau en ademt Italiaanse klasse uit. De wanden en kasten in donker Ocean Blue krijgen naargelang de lichtinval een blauwe, groene of zwarte schijn. De bovenkasten in echt hout geven een warme gloed aan het interieur. In het maxisalon springt de ronde tafel in het oog. De keuken, met een wit aanrecht en een koelkast van 153 l, kan ook uitgerust worden met een vaatwasser. De badkamer lijkt haast een wellnessruimte, met een afzonderlijke douchecabine in houtlook.

Achteraan vind je dan een twinbed van 200 bij 80 cm. De verwarming in de slaapkamer regel je afzonderlijk van de andere ruimtes. En de luxe stopt niet. In de garage is plaats voor een wijnrek en langs beide kofferdeuren zit een stopcontact en een lichtschakelaar. Nog het vermelden waard, zijn de watertank van 210 l, de afvalwatertank van 150 l en de 140 pk onder de motorkap. Al dat moois komt neer op een MTM van 4,5 ton.

Naast de instapversie Kosmo lanceert Laika ook een nieuwe lijn buscampers in de Ecovip-reeks. Twee indelingen maken hun opwachting: Ecovip 540 (541 cm, dwarsbed) en Ecovip 600 (600 cm, dwarsbed).

 

Gepubliceerd op vrijdag, oktober 1, 2021 door Steven Durnez

Delen