Lamskoteletjes met lentegroenten

Lamskoteletjes met lentegroenten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 12 lamskoteletjes
  • 500 g nieuwe aardappelen
  • 250 g peultjes
  • 250 g sperzieboontjes
  • 3 el peterselie
  • Takje rozemarijn
  • Takje tijm
  • 4 el honing
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • Boter
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Maak een marinade met olijfolie, honing, geplette knoflook, gehakte tijm en rozemarijn, peper en zout.
  2. Borstel de aardappelen schoon, kook ze gaar en giet af.
  3. Maak de boontjes schoon, verwijder de uiteinden en kook gaar.
  4. Blancheer de peultjes twee minuten in kokend water. Giet de groenten af en meng ze met de boter bij de aardappelen.
  5. Kruid met peper en zout en bestrooi met gehakte peterselie.
  6. Wrijf de lamskoteletjes in met de marinade en bak ze in olijfolie en een beetje boter. Serveer met de groentjes en aardappelen.
Gepubliceerd op vrijdag, januari 15, 2021 door Wim Borghys

Delen