Leesvoer voor op pad

Omdat het tijdens je eigen buitenavonturen bijzonder fijn kan zijn om in die van een ander te duiken: vier boeken die je vanuit je luie kampeerstoel mee op tocht nemen.

De acht bergen van Paolo Cognetti

Dit boek is nog maar enkele jaren jong, maar is nu al een klassieker. Pietro, een jonge kerel uit Milaan, is zijn job en het drukke stadsleven beu en trekt naar de bergen, waar hij als kind de zomers doorbracht met zijn ouders. Hij zoekt opnieuw toenadering tot Bruno, een leeftijdsgenoot uit het bergdorp waar hij als kind vriendschap mee sloot. ‘De acht bergen’ vertelt een universeel verhaal: hoe mensen vroeg of laat op zoek gaan naar zichzelf, en hoe de natuur in al zijn pracht en ruwheid daar soms bij kan helpen.

Het zoutpad van Raynor Winn

Vijftigers Raynor en haar man Moth verliezen hun boerderij en zowat al hun geld na een foute investering. Ze vullen twee rugzakken met hun laatste bezittingen en beginnen – dakloos en zonder plan – te wandelen langs het South West Coast Path in Engeland. Onderweg kamperen ze, ervaren ze hoe het voelt om een zwerver in eigen land te zijn en proberen ze hun verscheurde leven opnieuw aan elkaar te lijmen.  Raynors beschrijvingen van de kliffen, struiken, bloemen en baaien langs hun pad nemen je zonder moeite mee op reis.

Lees een uitgebreidere review van Het zoutpad.

Zes maanden in de Siberische wouden van Sylvain Tesson

De Franse schrijver Sylvain Tesson trekt naar een blokhut aan het Baikalmeer in het zuiden van Siberië, om er een half jaar lang als een kluizenaar te leven. Wat doet het met een mens om, afgesneden van de wereld en alleen met zichzelf, op een onherbergzame plek te leven? In het gezelschap van een kist vol boeken – en liters wodka –  gaat hij op zoek naar een antwoord.

Wild van Cheryl Strayed

De jonge Cheryl zit op een dieptepunt in haar leven. Haar moeder is overleden en haar huwelijk is voorbij. Zonder ervaring en met een veel te zware rugzak begint ze in haar eentje aan een tocht van 1700 kilometer langs de Pacific Crest Trail in het westen van Amerika. Krachtig verhaal over jezelf verliezen én terugvinden. Het boek is ook verfilmd, met Reese Witherspoon in de hoofdrol.

Gepubliceerd op maandag, juli 25, 2022 door Lien Lammar

Delen