Lunch van gegrilde sardines

Lunch van gegrilde sardines

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g sardines
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 g peterselie
  • 1 citroen
  • 2 dl olijfolie
  • IJsbergsla
  • Dilledressing
  • Stokbrood
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Hak de peterselie fijn, snipper of plet de knoflook en doe samen met het sap van de citroen in een schaal. Kruid naar smaak met peper en zout.
  2. Meng de marinade goed, voeg de sardines toe en roer voorzichtig om. Laat een uurtje in de koelkast staan.
  3. Grill daarna de sardines kort op de barbecue, ongeveer drie tot vier minuten langs elke kant.
  4. Serveer met de ijsbergsla, dressing en het stokbrood: heerlijk als lunch.
Gepubliceerd op vrijdag, januari 15, 2021 door Wim Borghys

Delen