Nooit meer grijs water lozen dankzij deze slimme tank

De vuilwatertank ledigen, veel kampeerders hebben er een gloeiende rothekel aan. Een Smarttank maakt komaf met dit vervelende taakje.

Koffiegruis, shampoo, tandpasta, zeep: pas wanneer je gaat kamperen, besef je hoeveel troep er door het afvoerputje verdwijnt. Want als plichtbewuste camper- of caravanbewoner kieper je dat zogenaamde grijze water natuurlijk niet tussen de bloemperkjes op de camping, maar wel in de daarvoor bestemde loosplaats. Wellicht is het de meest voorkomende ruzie in elke thuis op wielen - wiens beurt het is om de vuilwatertank leeg te maken.

De Smarttank is een - je raadt het nooit - slimme tank die beweert komaf te maken met dat euvel. De tank bestaat uit twee reservoirs. De eerste reservoir vangt het vuile water op en voert het via een ecofilter af naar het tweede. Twee zeeffilters zuiveren het afvalwater nogmaals, waarna het helemaal schoon via een overloopkraan geleidelijk naar de bodem kan lopen. Opgeruimd staat netjes. Het resterende afvalwater in de Smarttank dien je slechts één keer per vakantie te ledigen.

Een Smarttank kost 59,95 euro. In die prijs zit één filterset ter waarde van 19,95 euro, die je best jaarlijks vervangt. Een klein prijsje om een heleboel gekrakeel te vermijden, lijkt ons.

Gepubliceerd op woensdag, september 21, 2022 door Tom Peeters

Delen