Op avontuur in de natuur met de minicaravans van Droplife

De tendens van steeds grotere campers kent ook een tegenbeweging. Droplife uit Hansbeke bij Deinze pakt sinds een aantal jaar uit met minicaravans. De verhuur en verkoop ervan gaat zo goed dat Droplife nu ook over een eigen showroom beschikt.

De minicaravans zijn teardrop-modellen gemaakt door het bedrijf Kulba uit Letland. Ze beschikken over een slaapcabine voor twee personen en een buitenkeuken met alle voorzieningen zoals gasvuur, koelkast en berging. Net omdat de minicaravan zo licht is, kan hij aan elke wagen gekoppeld worden. Je hebt er geen speciaal rijbewijs voor nodig. Op het dak kan een tent gemonteerd worden om meer mensen te slapen te leggen.

Toffe kampeerplaatsen

De teardrop-caravans zijn in het hoogseizoen te huur voor minstens één week. Buiten het hoogseizoen kan je ze ook huren voor een weekend. Zaakvoerder Pieter Vervaeke van Droplife is zelf een fervent kampeerder en houdt van het avontuur en de vrijheid. Het is precies dat gevoel dat hij met zijn minicaravans wil overbrengen. “Ik raad onze klanten altijd aan om drukke campings te vermijden. Elke klant krijgt een document met toffe kampeerplaatsen midden het groen. Wie meer inspiratie wil, kan best een kijkje nemen op deelplatformen als Campspace, waar veel particulieren een veld of bos aanbieden waar je kan staan.”

Op de website van Droplife staan inspirerende verhalen van reisinfluencers die al eens mochten proeven van een reis met een minicaravan.

  • Check www.droplife.be 
  • De showroom bevindt zich in Vaartstraat 4A, Hansbeke. Enkel op afspraak.
Gepubliceerd op dinsdag, mei 31, 2022 door Marijn Follebout