Ribbetjes met honing en koolsla

Ribbetjes met honing en koolsla

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 600 gr ribbetjes (varken) 

  • 1 el mosterd 

  • 1 el ketchup 

  • 2 el honing 

  • 2 el sojasaus 

  • 1 el provençaalse kruiden 

  • snuifje cayennepeper 

  • ¼ geraspte witte kool 

  • 3 geraspte wortelen 

  • 100 gr gehakte peterselie 

  • 1 rode ui gesnipperd 

  • 3 el mayonaise 

  • sap van 1 limoen 

  • peper en zout 

Bereiding: 

  1. Maak een marinade van mosterd, ketchup, honing, sojasaus, provençaalse kruiden en cayennepeper.
  2. Strijk met de marinade de ribbetjes goed in langs beide kanten.
  3. Bak ze gaar op een bbq (liefst onder deksel) en bestrijk tijdens het bakken het vlees af en toe met extra marinade. 
  4. Meng ondertussen de witte kool, wortelen, peterselie, rode ui, mayonaise en het limoensap in een kom.
  5. Kruid naar smaak met peper en zout. 
  6. Je kan dit combineren met brood of een gepofte aardappel.
Gepubliceerd op vrijdag, januari 15, 2021 door Wim Borghys

Delen