Sunlight zoekt naar avontuur

Er is heel wat nieuws te rapen bij Sunligt. Deze Duitse fabrikant met het sportieve imago restylet zijn integralen, breidt de Adventure Edition uit en maakt buscampers nog aantrekkelijker door de toevoeging van een pop-updaktent.

Moderne integralen

Het meest opvallende aan de integralen is hun herziene neus. Deze serie heeft een buitenhoogte van slechts 290 cm en is verkrijgbaar in drie indelingen:

  • I67S: twinbed, badkamer in één ruimte, maxisalon
  • I68: twinbed, gescheiden badkamer, maxisalon
  • I69 L: vrijstaand bed, gescheiden badkamer, maxisalon

Ze zijn uitgerust met ledkoplampen en afzonderlijke richtingsaanwijzers. Binnenin springt het herwerkte en geïntegreerde dashboard in het oog, samen met een handige opbergkast aan de passagierszijde. Op het dasboard is ook plaats voor je smartphone, kaarten en geld.

Adverture Line

Zowel de alkoven als de halfintegralen zijn vanaf 2022 verkrijgbaar als Adventure Line. Je herkent ze meteen aan hun gladde buitenplaat en moderne kleursetting met zwarte venster en aangepaste striping. De stuurcabine is in zwart metallic en kreeg het nieuwe Sunlight-logo. Voor het interieur kies je uit de Adventure Line of het Style Pakket. Dat laatste bevat een lederen stuur en versnellingspook omvat, een dasboard in Techno-Trim en een zwarte grille met chroomaccenten.  

Buscampers Cliff

Het grootste nieuws rapen we bij de Sunlight-buscampers, voortaan verkrijgbaar in een RT-versie. RT staat voor RoofTop, een pop-updaktent dus. De RT is verkrijgbaar in de vier indelingen: 540, 600, 601 en 640. Net zoals bij de gewone Cliff krijg je standaard een Fiat Ducato met 120 pk onder de motorkap. Qua chassiskleuren kies je uit wit, zwart, Campovolo- en Lanzarote-grijs. De zwarte striping, 16” aluminium velgen en de bumpers benadrukken zijn sportieve, moderne karakter.

Ook het interieur straalt avontuur uit. Het sfeervol meubilair kreeg een licht hout met witte accenten en donkere stoffering mee. Het dak van de pop-updaktent is net boven de opening voorzien van een dakvenster dat de wooncabine verlicht. De daktent zelf creëert een open sfeer met langs weerszijden ritssluitingen en muggengaas. Met premium lattenbodems, koudschuimmatrassen en leeslampjes met geïntegreerde USB-stekker en 12 V aansluiting is een ontspannende nachtrust gegarandeerd.

Gepubliceerd op vrijdag, oktober 1, 2021 door Steven Durnez

Delen