Van lichtgewicht tot rijkelijk uitgeruste cruiser bij LMC

Bij LMC hebben ze er zin in! Het nieuwe, moderne logo straalt het enthousiasme al uit. Dat zet zich verder in een nieuwe instapreeks halfintegralen Tourer en de verdere ontwikkeling van het actie-model Cruiser. En niet te vergeten: de zeer aantrekkelijke buscamper Innovan.

Instapper Tourer

Deze nieuwe halfintegraal komt meteen in acht indelingen. Het rijklaar gewicht is zo laag mogelijk gehouden. Bepaalde modellen hebben daardoor nog 700 kg aan laadvermogen beschikbaar.

  • Vier Tourers zijn echte duowagens zonder paviljoenbed. Ze hebben een buitenhoogte van slechts 269 cm, wat een unicum is in dit segment.
  • De overige vier hebben een elektrisch bedienbaar paviljoenbed (Tourer Lift) boven de zithoek dat in het plafond verdwijnt. En dat mag je zeer letterlijk nemen: in het interieur, noch aan het plafond merk je aan één detail dat er een bed verscholen zit. Knap gedaan! Je merkt het wel aan de buitenhoogte waar de overgang van de cabine naar de wooncel iets hoger is.

Het interieur is modern en strak. Zo moeten de bovenkasten het zonder handvat stellen. De combinatie van bruine, witte en grijze kleuren geeft hem een eigentijdse en tegelijk tijdloze uitstraling. Innovatief zijn de gebruikte materialen die geen vingerafdrukken nalaten. Nog noemenswaardig: de 140 l grote compressorkoelkast, de verswatertank met zijn plaats onder het chassis en de badkamer met een verschuifbare wastafel.

Cruiser

Dat het twinbed de populairste bedindeling blijft, merk je ook bij de halfintegraal Cruiser: alle drie de indelingen hebben het. Wat het trio gemeen heeft, is een rijkelijke standaard uitrusting. We noteren hierbij led-dagrijlichten, verwarmde en geïsoleerde vers- en afvalwatertanks, een panoramisch dakvenster en een 630 cm lange verlichte luifel.

  • Bij de T 662 G en de T 732 G ligt de focus op een comfortabele nachtrust, veel bergruimte en een hoog laadvermogen. Het verschil tussen beide modellen is een  badkamer in één meubel of een variant met gescheiden douchecabine.
  • Bijzonder is de V 646 G met zijn smalle buitenbreedte en richt zich op een jonger publiek.

Innovan

De nieuwe buscamper komt in drie indelingen van 540 tot 640 cm: twee met een dwarsbed en een derde met een twinbed. Onder meer een luifel en een achteruitrijcamera maken deel uit van de standaarduitrusting.  Zoals zijn naam doet vermoeden zit de Innovan vol slimme, doordachte oplossingen. Zo heeft de deur van de energiezuinige compressorkoelkast aan beide zijden een stop en kan zowel van binnen als van buiten het voertuig worden geopend. In de keuken zijn de universele inhaakrails zeer praktisch voor het opbergen van kookgerei en -andere gebruiksvoorwerpen. De geïsoleerde en verwarmde verswatertank bevindt zich onder het voertuig voor meer opslagruimte.

Gepubliceerd op vrijdag, oktober 1, 2021 door Steven Durnez

Delen