Autostar komt met premium buscampers

Verrassing bij de Bretonse fabrikant van luxevoertuigen Autostar. Na jaren van afwezigheid lance-ren ze een nieuwe reeks buscampers. Zoals het dit luxemerk betaamt, is de nieuwe Van Design Edition overgoten met een premium sausje.

Je hebt meteen keuze uit drie indelingen:

  • V590LT (599 cm), dwarsbed van 190 bij 144 cm
  • V630LJ (636 cm), twinbed van 195 bij 80 cm.
  • V630G (636 cm): dwarsbed van 185 bij 158 cm en in de hoogte verstelbaar. De ideale combinatie om fietsen te vervoeren en toch een dubbele slaapplaats te behouden.

Het interieur mag gezien worden. De designmeubelen met afgeronde hoeken doen denken aan de Prestige-integralen. Het ontbreken van hoeken geeft meteen een heel andere bewegingsvrijheid aan het interieur. Wat er ook aan bijdraagt is de vele ledverlichting, indirecte verlichting, ledstrips in de kasten en spots met touchbediening.

Onderhuids is werk gemaakt van hoogwaardige isolatie: 26 mm voor de vloer, 10 mm voor het dak en 20 mm voor de zijwanden en deuren. Ook metalen oppervlakken krijgen isolatie om koudebruggen te vermijden en het plafond is bekleed met geluidsisolerend materiaal.

Onder de motorkap vind je de krachtige Fiat Ducato met 140 pk, ABS, ESC, dubbele airbag, aircomotor en cruisecontrol. Opvallend zijn de vele vensters: in de achterdeuren, het toilet en het interieur. Er is ook een panoramisch dakvenster, bekleed met kunstleder. Aan de hand van maar liefst acht optionele packs kun je je Van Design Edition nog completer maken.

Gepubliceerd op vrijdag, oktober 1, 2021 door Steven Durnez

Delen