De nieuwste camperparkings in België

Zin in een winterse uitstap? Dan hebben we vier tips voor jou: twee parkings die zich eerder lenen voor een tussenstop en twee camperstops waar het heerlijk vertoeven is voor een of meer dagen.

Camperparking Sint-Laureins   

Camperplaats Hof Middeldorpe is de ideale uitvalsbasis om dubbel te genieten: enerzijds ligt Sint-Laureins in een landelijke omgeving, anderzijds ben je op een kwartiertje in het Zeeuwse Sluis. Hier overnachten met de camper is genieten van een prachtig uitzicht over de Nederlandse en Belgische polders.  

  • Waar? Hof Middeldorpe, Middeldorpe 11A, Sint-Laureins, david.daubioul@gmail.com  

  • Tarieven & voorzieningen: het hele jaar open, bewaakt terrein, € 15 (2 p), stroom en water tegen betaling, honden toegelaten, 3 plaatsen met gras, lengte campers tot 8 m.  

Doen in Sint-Laureins en omgeving!  

  • Het krekengebied ligt verspreid over de gemeenten Sint-Laureins en Assenede. De streek is populair bij fietsers door de weidse vergezichten en de grote waterplassen. De kreken zijn restanten van vroegere, grote overstromingen.  

  • De melkerij van Sint-Laureins werd opgestart in 1936. Tot 1964 werd er melk verwerkt. Foto’s geven een beeld van de melkerij in haar gloriedagen. Daarnaast zijn er ook infowanden over het leven van de boer van vroeger tot nu. In de zomer van 2018 werd d' Oude Melkerij gerenoveerd en nu zijn de diensten Toerisme, Cultuur, Jeugd en Sport in het gebouw ondergebracht. 

  • Ga een dagje shoppen in Sluis, de populaire winkelstad in Zeeland. 

www.sint-laureins.be  

Camperparking Diksmuide   

De Bonterie is een actief melkveebedrijf in Keiem/Diksmuide dat zich op een boogscheut van de kust bevindt. Via de lange dreef kom je terecht in een oase van rust, op een van de negen plaatsen, met grazend melkvee als sympathieke buren. Het is tevens het ideale vertrekpunt voor prachtige wandel- en fietstochten.  

  • Waar? De Bonterie, Keiemdorpstraat 170, Diksmuide, debonterie.be  

  • Tarieven & voorzieningen: het hele jaar open, negen verharde plaatsen, € 12 inclusief lozen vuilwatertank en toilet, tanken verswater, toeristenbelasting en wifi. Stroom kost je € 3 per nacht, een huisdier € 1 per nacht. Er is een slager en winkel op 1,5 km afstand. In het weekend is er een broodjesservice.  

Doen in Diksmuide en omgeving!  

  • Gedenk de Eerste Wereldoorlog met een bezoek aan de iconische IJzertoren en de Dodengang. 

  • Diksmuide telt tal van natuurgebieden, zoals het reservaat De Blankaart, de Viconia kleiputten met de grote variatie aan planten en de bosrijke gebieden Bekelare en Praetbos.  

  • Een stevige fietstocht brengt je vanuit Diksmuide langs de IJzer naar de kust. Een tussenstop in het gezellige Nieuwpoort met zijn winkels en terrassen is een aanrader.  

www.diksmuide.be   

 

Camperparking Boutersem   

Logeren in de buurt van een kasteel, het blijft iets magisch hebben. Je kan dit vanaf nu op de twee plaatsen bij het kasteel van Kwabeek, dat ook dienstdoet als gemeentehuis. Het is er rustig overnachten en een prima startpunt voor een wandel- of fietstocht. Het centrum bevindt zich op slechts 3 km afstand.  

  • Waar? Domein van Kwabeek, Redingenstraat, Boutersem, dienstcultuur@boutersem.be   

  • Tarieven & voorzieningen: het hele jaar open, 2 plaatsen op een mixparking, geen voorzieningen aanwezig, gratis overnachten, honden toegelaten, vuilnisbakken, grasveld met picknickbanken, speeltuin.  

Doen in Boutersem en omgeving!  

  • Achter het kasteel staat een van de dikste meerstammige bomen van België, met een stamomtrek van ongeveer 10 m. Deze oosterse plataan werd geplant in 1810. In werkelijkheid werden er 5 bomen in dezelfde put geplant. Deze techniek heet bundelbomen en wordt vaker gebruikt in parken om snel dikke bomen te verkrijgen. 

  • Boutersem herbergt een schat aan bouwkundig erfgoed: van kerken, kapellen en pastorijen tot hoeves en molens. Ideaal om te verkennen met de fiets.  

  • Breng een bezoek aan het charmante Tienen, je bent er na een ritje van slechts tien minuten. Stop even bij De Tinnen Schotel, een huis op de Grote Markt, waar zowel Napoleon Bonaparte, de hertog van Wellington als de Pruisische Waterloo-generaal Blücher ooit te gast was. 

www.boutersem.be  

Camperparking Damme   

In Damme kan je voortaan terecht op twee camperplaatsen op een mixparking. Ideaal voor een daguitstap naar deze West-Vlaamse parel, op een boogscheut van Brugge. Zowel te voet als met de fiets is het prima te doen, het centrum bevindt zich op slechts 500 m.  

  • Waar? Parking Damme Zuid, Damse Vaart-Zuid 2, Damme 

  • Tarieven & voorzieningen: het hele jaar open, 2 gratis plaatsen op en mixparking. Vuilnisbakken voorzien. De plaatsen zijn verhard en 9 m lang.   

Doen in Damme en omgeving!  

  • De Damse Vaart, met de kenmerkende bomenrij, verbindt Brugge met Damme en loopt verder naar Sluis. De boot Lamme Goedzak, naar een karakter uit de roman over Tijl Uilenspiegel, brengt toeristen van Brugge naar Damme. 

  • Het Uilenspiegelmuseum brengt vijf eeuwen Uilenspiegel in beeld. In het museum maak je kennis met de verschillende gezichten van Uilenspiegel aan de hand van kopieën van handschriften, 16de-eeuwse drukken, schilderijen, bibliofiele uitgaven, prenten en beeldhouwwerken.  

  • De Stadswallen van Damme zijn een natuurgebied van 140 hectare bij de Wallen van Damme te Damme. Het gebied bevat de grachten van de omwalling, moerasbossen en het natuurlijk droog geworden verlandingsbiotoop voor heel wat fauna en flora. 

www.damme.be  

Gepubliceerd op dinsdag, januari 12, 2021 door Steven Durnez

Delen