Het bos in: adresjes om bij weg te dromen

Wie houdt van houten huisjes in het groen, hottubs tussen de struiken en slaapplekken met zicht op wuivend riet, zal ongetwijfeld wegdromen bij Into the woods. Dit boek verzamelt 25 bos- en natuurhuisjes in België en Nederland, zorgvuldig uitgekozen en getest door de Antwerpse journaliste Laura Claessens.

Op Instagram vertelt Laura als Among Pine Trees al langer over haar weekendjes weg in de natuur. Haar liefde voor hutjes en huisjes ontstond tijdens een backpackavontuur in Colombia, waar ze een paar nachten midden in de jungle logeerde. Terug in België begon ze steeds vaker de bossen en velden op te zoeken. Een zomer lang logeerde ze in de mooiste cabins, boomhutten en tiny houses.

Over al die plekjes kan je uitgebreid verslag lezen in Into the Woods. De foto’s nodigen uit om zelf meteen je koffer te pakken en te vertrekken. Laura kiest het liefst voor fotogenieke en stijlvolle adresjes met Instawaardige interieurs, zoals De Batterij met zijn fiftiessfeer, of de mix van rustieke meubels en vintage vondsten in Ravenhouse. Bij elke logeerplek geeft ze ook enkele tips voor wie de omgeving wil verkennen.

Into the Woods is een prachtig salontafelboekje vol bijzondere logeerplekken voor rustzoekers en kleine genieters, zoals Laura zelf beschrijft. Voor wie niet kan wachten om zelf ook op weekend te gaan: de meeste huisjes uit het boek zijn ontzettend populair, en dus vaak al maanden volgeboekt. Voor een uitstapje in de herfst of winter kan je dus best nu al reserveren.

Into the Woods van Laura Claessens, 19,95 euro, Luster Uitgeverij.

Gepubliceerd op dinsdag, juni 8, 2021 door Lien Lammar

Delen