Hoe maak je winterkamperen (extra) gezellig?

Kamperen in de winter is vaak avontuurlijk, maar niet altijd vanzelfsprekend. En toch kan je in dit seizoen dubbel en dik genieten van de rust en natuur. Met deze kampeertips hou je het warm, knus en gezellig.

Licht lampje

Deze draagbare lantaarn is een sfeerlicht, zaklamp en focusspot in één. Je kan de lichtbron dimmen en zo de lichtintensiteit aanpassen. Volledig opgeladen gaat de lamp 5 tot 100 uur mee, afhankelijk van het gekozen licht. Opladen kan eenvoudig via een USB-C-kabeltje. De lantaarn kan tegen kleine spatten water, maar is niet bestand tegen erg slecht weer.

Guidelight – €98 – Weltevree.

Onder de dekens

Dit gewatteerde deken is licht én warm tijdens het kamperen. Het dekbed is echt vederlicht – amper 450 gram – en goed samendrukbaar in een klein zakje. Toch is het winddichte deken ook groot genoeg om lekker onder te kruipen. Het is bovendien gemaakt uit materiaal dat bijna geen vocht absorbeert.

Icefall Quilt 200 x 120 cm – €109.95 – Robens.

Lekker warm

Zie je het al voor je, jij met zo’n knusse mok bij het kampvuur? Aan deze robuuste mok van emaille kan je je handen ook opwarmen, want ze wordt lekker warm als je ‘m vult met een drank op temperatuur. Geef toe: nippen van een drankje is toch ook gewoon extra gezellig uit zo’n zo’n retro beker?  

Emaille mok – €7.99 – Esschert Design.

Cabin, safaritent of pod?

Zie je slapen in een tent niet zitten in de winter? Ga dan glampen of glamoureus kamperen. In nationaal park De Hoge Veluwe in de Nederlandse provincie Gelderland kun je een nachtje verblijven in een cabin, safaritent of pod. Zo'n pod is een gezellig houten huisje voor 2 of 4 personen, met verwarming, een kitchenette en een douche, al dan niet buiten – aan jou de keuze!

Slapen in een cabin, safaritent of pod – vanaf €141.50 per nacht – Buitenplaats Beekhuizen.
 

Hout sprokkelen voor de oven

Niks zo gezellig als buiten kokerellen, ook in de winter. Met deze inklapbare campingoven uit roestvrij staal kun je koken waar je maar wilt. Je gebruikt houtsnippers of takjes die je ter plaatse kan verzamelen als brandstof. In enkele seconden monteer je het ding, dat ondanks zijn lichte gewicht en compacte vorm, toch stabiel en stevig staat.

Inklapbare stalen campingoven Flamet – €23.90 – InnovaGoods.

Gepubliceerd op dinsdag, februari 13, 2024 door Evelien Heeren

Delen