Kamperen in de stad

Citytripje met een motorhome? Niet altijd gemakkelijk, zeker als het over parkeren gaat. En toch: je zou het misschien niet verwachten, maar in Vlaanderen zijn er een paar echte stadscampings te vinden. Hoe makkelijk is dat? Je laat de motorhome achter op de camping en met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer ben je zonder zorgen meteen in het bruisende hart van Antwerpen, Brugge, Brussel en Gent.

Gent: Urban Gardens

Urban Gardens neemt je terug mee naar de essentie van kamperen. Een omgeving waar rust en ruimte heel natuurlijk in elkaar vloeien. Een unieke centrale toplocatie, dicht bij het hart van de stad. Met de fiets ben je slechts 4 km verwijderd van het centrum van Gent.

Waar?
Campinglaan 16, 9000 Gent
 urban-gardens.be

Tarieven en voorzieningen
(On)verharde staanplaatsen voor caravan, tenten en motorhomes voorzien van elektriciteit en alle comfort. Daarnaast kun je ook kiezen voor een trekkershut of één van de nieuwe glampingopties zoals lodges en luxueus ingerichte glampingtenten

Doen in Gent en omgeving!

  • Beklim de 95m hoge Belforttoren en geniet van een fantastisch panoramisch uitzicht over de stad met op elke verdieping een kleine geschiedenisles
  • Je kan Gent niet verlaten zonder het beroemde Lam Gods gezien te hebben in de Sint-Baafskathedraal
  • Na het vele stappen moet je zeker stoppen bij een lokale koffiebar. Gent heeft er een stevige reputatie rond opgebouwd.

visit.gent.be

 

Antwerpen: City Camp Antwerp

Deze compacte camping ligt naast de Antwerpse Jachthaven op Linkeroever en is in geen tijd uitgegroeid tot een publiekslieveling. Het is de ideale uitvalsbasis voor een weekendje shoppen of een culturele en culinaire uitstap. Via de iconische voetgangerstunnel, met de waterbus of op de fiets ben je vlak bij het historische stadscentrum.

Waar?
Jachthavenweg 6, 2020 Antwerpen (Linkeroever)
citycampantwerp.be

Tarieven en voorzieningen

Sanitair met wastafels, douches, toiletten, afwaszone, ledigen chemisch toilet, ledigen afvalwatertank, tanken vers water. Op regelmatige tijdstippen is er een foodtruck, er is ontbijtservice en je kan gaan zwemmen in het openluchtzwembad De Molen. Voor de volledige tarieven verwijzen we graag naar de website van de camping.

Doen in Antwerpen en omgeving!

  • Snuif de cultuur op in de smalle straatjes van het historisch centrum tussen eeuwenoude huisjes met prachtige gevels, leuke boetieks en bruine kroegen. Stop zeker eens in de Nottebohmzaal met zijn eeuwenoude boekencollectie
  • Neem ook even een kijkje in het Kopstraatje dat bezaaid is met kleurrijke graffiti. In de wijk Sint-Andries vind je ook veel toffe muurschilderingen.
  • Op het gratis panoramaterras op de tiende verdieping van het MAS heb je een schitterend 360 graden uitzicht over de stad en de haven. Zeker rond zonsondergang is het een aanrader.

visit.antwerpen.be

Brussel: Camping Grimbergen

Deze kleine, familiale camping is gelegen net buiten het centrum van Grimbergen en binnen de groene gordel rond Brussel. In een gezellige en natuurlijke omgeving ben je welkom met tent, caravan en motorhome en leent de accommodatie zich perfect voor een kortverblijf.

Waar?
Veldkantstraat 65, 1850 Grimbergen
• campinggrimbergen.be

Tarieven en voorzieningen
Sanitair met wastafels, douches, toiletten, afwaszone, ledigen chemisch toilet, ledigen afvalwatertank, tanken vers water. Was- en droogautomaat en drinkwatertappunten. Voor de volledige tarieven verwijzen we graag naar de website van de camping. Op 200 m van de camping vind je een bushalte.

Doen in Brussel en omgeving!

  • Breng een bezoek aan de glanzende bollen van het Atomium en boek zeker een plaatsje in de hoogste bol van het bouwwerk. Daar kan je genieten van lunch, tearoom en diner op grote hoogte
  • Uiteraard proef je ook van een echte Brusselse wafel, al dan niet met aardbeien, slagroom of ijs en fruit.
  • Op zaterdag en zondag kun je unieke stukken op de kop tikken op de antiekmarkt op de Grote Zavel

brussel.be/toerisme

Brugge: Camping Memling

Deze toffe stadscamping ligt op slechts 1,5 km van de historische stadspoort van Brugge. Elke tien minuten is er een busverbinding tot het station. De camping ligt in het groen tussen de bossen en pakt uit met een overdekt zwembad.

Waar?
Veltemweg 109, 8310 Brugge
camping-memling.be  

Tarieven en voorzieningen
Sanitaire voorzieningen, faciliteiten voor mindervaliden, een babyruimte en een betrouwbare WIFI-verbinding. Voor de volledige tarieven verwijzen we graag naar de website van de camping.

Doen in Brugge en omgeving!

  • Bezoek het chocolademuseum Choco-Story dat de 5500-jarige geschiedenis van chocolade tot leven brengt in woord, beeld en smaak. Niet alleen kijken, maar ook ruiken en proeven!
  • Zes generaties van dezelfde familie later is De Halve Maan nog steeds een bruisende brouwerij die trouw blijft aan zijn oorsprong van authentieke Brugse bieren zoals de bekende Brugse Zot en Straffe Hendrik
  • Volg in de Historium Story het boeiende verhaal van Jan van Eycks leerjongen met film, decors en speciale effecten. Maak een indrukwekkende virtuele vlucht langs de middeleeuwse architectuur in de Historium Virtual Reality.

visitbruges.be

 

Gepubliceerd op dinsdag, april 23, 2024 door Steven Durnez

Delen