Kamperen op de Ierse Shannon… En lekker eten langs het water

Kamperen op het water: het kan, als je de Ierse Shannon afvaart van Portumna naar Carrick-on-Shannon. Enne… Waar kan je lekker eten onderweg? Er vallen gastronomische pareltjes te ontdekken, vooral in Athlone en Carrick-on-Shannon. Je leest er meer over in de Pasar Special Kamper & Camperen van 2024.

  • Khin Lao Thai Athlone: heerlijk Thais, ook volgens de Michelingids.  De knalgele gevel met rode ramen, schrikt je misschien af, maar de gerechten zijn stuk voor stuk om je duimen en vingers af te likken.  Enkel en alleen voor hun kipspiesjes met pindasaus zou je een tripje naar Ierland boeken. De boot ligt vlakbij, dus je kan ook de overheerlijke cocktails uitproberen. Een must!
     
  • Thyme Athlone: ook dit restaurant heeft een Bib Gourmand (beste prijs-kwaliteitverhouding) in de Michelingids. De chef/eigenaar John Coffey doet er dan ook alles aan op je een topavond te bezorgen. Hij werkt dan ook alleen met de beste producten van lokale producenten, of het nu gaat om verse groente of biologisch vlees.  De lokale kazen worden vergezeld van huisgemaakte crackers van granen uit de naastgelegen brouwerij.
     
  • The Oarsman: pubs zijn uiteraard een ding in Ierland en in vele van hen kan je ook een hartige portie eten scoren. Deze gastropub is echter van een ander niveau, Michelin-niveau om precies te zijn. Je vindt er wel de sfeer en gezelligheid van een typische pub maar dan met kraakvers en verrukkelijk eten.  Reserveer goed op voorhand je tafeltje, anders is het een hopeloze zaak. 

 

Gepubliceerd op woensdag, februari 7, 2024 door Kelly Mortelmans

Delen