Mercedes en Sortimo bouwen elektrische camper voor groene van lifers

Vorig jaar lanceerde Mercedes-Benz zijn eerste volledige elektrische bestelwagen, de ECQ 300. In samenwerking met Sortimo, een Zwitsers bedrijf dat bestelbusjes ombouwt, tovert het die nu om in een camper met een pop-updak.

De opknapbeurt van Sortimo benut de binnenruimte optimaal, met schuiven in de keuken, een gasvuurtje, een gootsteen en bovenal een dak dat openklapt boven de keuken. Zo installeer je met gemak een bed op het dak dat even breed is als de EQV zelf. Twee zonnepanelen laden de hulpaccu en de jumpstarter op. Geblindeerde ruiten zorgen voor privacy. Dat alles maakt het busje aanlokkelijk voor van lifers met groene aspiraties. “Voor ons is het zo klaar als een klontje: de toekomst is elektrisch. Ook wat betreft campers”, zei Klaus Rehugler, hoofd marketing en verkoop van de camperafdeling van Mercedes-Benz, daarover.

Zowel de EQV 250 (met een batterij van 60 kWh) als de EQV 300 (met eentje van 90 kWh) komen in aanmerking voor de ombouwing. Voorlopig lijkt de elektrische camper vooral geschikt voor korte kampeertrips. Met een volle accu geraakt de EQV 300 363 kilometer ver, de EQV 250 klokt af op 236 kilometer. Dat bereik geldt evenwel voor een bestelwagen die niet omgebouwd is - en dus minder weegt. Mercedes belooft wel dat de batterij op 45 minuten van 10 tot 80 procent oplaadt. Standaard kost de EQV 300 net geen 75.000 euro, de prijs van de omgebouwde versie is nog niet bekend.

Gepubliceerd op donderdag, februari 3, 2022 door Tom Peeters

Delen