Neusje van de zalm

In België is McLouis vooral gekend door de speciale reeksen Sovereign en Carat van invoerder Dicar. Voor komend seizoen wordt het gamma vereenvoudigd tot twee series: de middenklasser Series 300 en het topgamma Series 800.

Wat de Series 300 betreft, heb je keuze uit drie Glamys alkoofcampers en acht indelingen als halfintegraal. Beide types zijn verkrijgbaar op Fiat Ducato, Citroën Jumper en Peugeot Boxer. Ze krijgen een nieuw interieur volgens de laatste trends qua design en comfort.

Het topgamma, de Series 800, omvat het neusje van de zalm: zeven halfintegralen en vier integraalcampers. Deze reeks is exclusief op Fiat Ducato leverbaar. Andere wijzigingen omvatten packs met nog meer opties en meer keuze in afzonderlijke opties.

Op maat van grote gezinnen is er de nieuwe Glamys 320. Ondanks zijn compacte buitenlengte van 699 cm biedt hij acht slaapplaatsen en zes gehomologeerde zitplaatsen. Slapen kan in de alkoof, de zithoek en het stapelbed voor vier personen achteraan. Ook nieuw en met dezelfde buitenlengte is de Mc4 321. Dit is een echte duowagen met een groot paviljoenbed boven de zithoek van 190 bij 160 cm. Hij heeft een garage, dressing en badkamer over de volledige breedte van de motorhome.

Bij de Menfys buscampers vervoegt de 4CS het gamma. Deze is net geen zes meter lang en heeft een twinbed. Door de kleerkast boven het voeteinde te plaatsen, paste dat net in deze korte opbouwlengte. Alle Menfys buscampers zijn enkel verkrijgbaar op Fiat Ducato met 140 of 180 pk.

www.mclouis.com

Gepubliceerd op maandag, oktober 16, 2023 door Steven Durnez

Delen